söndag, december 07, 2008

Vi i Vestby önskar alla en God Jul!

Igår fotade vi julkort i stallet.
- Tre tomtar, en "Rudolf" och en "Lucia-bamse" :)


Hembakat bröd

Fy o jäklar vad jag känner mig besviken! Så mycket att jag måste blogga om mitt söndagsbak - drömmar + Rimbobullar. Och jag undrar vem som bestämt att kakorna o bullarna ska vara höga, jämna o fina och vara goda? Räcker det inte bara med att de är goda, hembakade men kan se ut hur som helst? Ta mina Rimbobullar t ex - de ser ut som små grisar som ligger på rygg med de fyra benen i vädret. Jag ska förklara: man kavlar ut degen till en kaka 40x40 cm. Så gör man små rutor 8x8cm. På rutorna lägger man en fyllning av smör, socker o vaniljsocker. Viker in de fyra flikarna mot mitten av rutan. Så länge är allt frid o fröjd. När jag gräddat dem har de fyra flikarna "rest på" sig o bullen ser ut som en liten julgris. Förresten det är väl riktiga julbullar då? Men kan jag verkligen bjuda Bringåsendamerna och de från grannbyarna på bullarna? Drömmarna blev från början höga o fina men när de kallnade sjönk de också ihop. Men både bullarna o kakorna är jättegoda och vill de andra inte äta av dem så är det bara synd för dem. Förresten behöver man bry sig alls egentligen - jag är väl ingen sämre människa än den som är duktig på kak- o bullbak. Så är det förstås.

Jo, det är..

.. många som inte bor på Berget.. och det är trist.. iaf idag.. vädret suger i Örebro.. pojkarna kommer inte idag, då jag måste jobba i Göteborg mån-tis.. men sen kommer de och pappa kommer till helgen då det blir flytt av.. jippi.. :O) mamma skrev om min arm såg jag, och att jag inte klagar.. hmm.. vet inte om det stämmer.. :O( har riktigt ont idag då jag höll på igår och fixa med en massa.. puh.. längtar till en dag då det inte ska göra ont.. verkar vara min punkt där jag samlar på all min "skit"..
låter så mysigt att mysa, men jag har packat ner allt som gör att jag kan mysa.. :O) köpte en amaryllis idag iaf.. och får sätta upp ljusstakarna till nästa helg..
linus for till Göteborg igår på match, förlorade med 2-0 men en bra match, och på hemvägen idag stannar de i Jönköping och ska ta sig an HV, börjar 14:00 på nätet.. rasmus spelar i linde, så jag åker dit för at heja.. orkar inte packa mer nu.. tur jag får låna stora plastlådor fr mitt jobb till det sista fixet..
nu önskar jag alla en skön lugn mysig andra advent.. hälsa morfar vid lutfisken.. kram kram mia

Benke

Och jag/vi blir så glada när jag/vi kan roa folk med så lite! Gratis är det också! Du har alltså en himla förmån när du läser bloggen så det så.
Visst är väl Doris söt när hon är ute och springer i snön? Och lite rädd för de andra hundarna. Men det kan väl vara bra också i vissa lägen. Jag vet ju hur det känns.
Tror ni att jag bakade igår??!! Nej, vi åkte till stan och handlade ingredienser och jag kände mig alldeles slut efter det. Är förkyld och allmänt risig. Men jag får trösta mig med att det var länge sen jag var sjuk senast.
Om jag ska beskriva hur det ser ut på Berget idag så blir det: vit snödimma och -16 gr. Vad skönt, då kan jag med gott samvete vara inne, tända lite ljus och mysa. Ska bjuda pappa på lutfisk också. Det ska bli gott!
Ha en trevlig söndag alla - och undvik julstressen! Det blir jul i alla fall och den varar ju bara från Kalle Anka till några futtiga timmar.