lördag, mars 29, 2008

Kom ihåg att ställa klockorna!

I natt klockan 2 blir klockan 3...

För att man skall komma ihåg vilken väg klockan skall ställas finns en enkel regel som är lätt att komma ihåg: "Man skall ställa klockan mot sommaren. Om våren har man sommaren framför sig, och då ställs klockan fram en timme mot sommaren. Om hösten har man däremot sommaren bakom sig, och klockan ställs därför en timme tillbaka.

En annan regel är att man tar fram utemöblerna på våren och setter dom tillbaka (i föråd och liknande) på hösten.

På engelska brukar man säga: Spring forward. Fall back




Annars är det mesta bra här i Vestby. Terje har fått ny körskolebil och jag har fått tillbaka min Opel från verkstaden. Vi har två veckor kvar tills vi kan flytta in i det nya huset och våren är äntligen på väg igen -efter det oväntade bakslaget med snö och kyla över påsk.

Det ända som inte är som det skall är med Taminas högra bakben - som hon inte vill stå på (haltar betydligt). Anar inte vad hon har gjort/ varför benet gör så ont. Och man blir ju så bekymrad när sina "barn" har ont (Tamina är min fyrbenta dotter).

Anna Britt: Din middagsmeny lät väldigt spänande. Vår var mer av den enkla sorten idag. Varmkorv med bröd :)

Grattis Berith!

Va kul att du får plugga och sen får du väl ett fast jobb! Det är ju jättebra!

Lördag middag

Jag säger bara.... rullar av rökt lax med skagenröra, röd kaviar och räkor. Till varmrätt paltbröd kryddat med nejlikor bl a, knaperstekt fläsk och vit sås. Efterrätten p...y med kaffe. Och vi är mer än proppmätta. Tur att det finns soffor att ta till ibland!
Ha en bra kväll önskas alla - på och runt Berget

Ung på nytt!!!

Detta har varit en riktig turvecka.
Köpte en trisslott och vann på den, 25:- x 2. Bytte till mig nya lotter och vann igen. Skrapade lotter för sammanlagt 325 kr innan det roliga var slut. Det var ju inte lotterna jag skulle blogga om.
Vi har ju alla olika funderingar om ålder och kroppsutseende. Benke kickade den personlige tränaren p g a kattjakt. AB börjar se ut som ahkka. Morgonrocken ska väl gå att sy upp.
Benke; Du skulle ha släppt ut katten och följt med tränaren i jakten.
Själv har jag fått en tonårsfinne på hakan och ska börja skolan till hösten. Snacka om att åldras långsamt. Har inga gråa hår (bortfärgade) och inga synliga rynkor. Dom är utfyllda med äkta naturprodukter, inget botox eller restyline här inte.
Anledningen att jag ska börja skolan till hösten är mitt flitiga vikarierande inom hemtjänsten. Det har resulterat i att jag fått en tjänst där och ska utbilda mig till undersköterska.
Nu måste jag sluta för jag ska koka kaffe till mina gäster som just nu dök upp.
Ha de bra, vi hörs.

De e nära nu (07-06-06)


ABs blomma