söndag, oktober 18, 2009

Nä nu måste jag gapskratta!

Efter att vi flyttat hit till Tallstugan har jag letat som en tok efter två korgar med vantar och lite annat smått och gott, utan resultat. Nu letade jag en stor papperskasse, ska hämta ved och tända en brasa. Öppnar locket till kökssoffan och vad hittar jag där?? Massor med småprylar jag saknat bl a de två korgarna!!! Ja, jag säger ingenting!

Qvin-ligan här i Bringåsen....

...hade bjudit in till oktoberfest på Bygdegården igår kväll. Vi var 20 st Qvinnor från byarna runt Kyrkås som samlats. En smarrig buffé med tysk touch serverades och gott vin (förmodar jag eftersom jag är dålig på det här med vindrickande). De flesta bar också tyrolerhatt. Såg dock ingen som hade lederhosen på sig. Jag kan lova att det var ett himla tjattrande runt bordet i alla fall. Till puben som öppnades kl 21.00 fick även männen tillträde. Till och med Kurt vågade följa med. Han får ju alltid så uppskattande ord om sig av damerna!! En frågade mig vem Kurt W var - hon hade bara hört namnet tidigare. Det kan han sätta in på sitt +konto. Kurt - Glöm inte det!!!
Gunnar och Emma hade fixat middag till de övriga Bergetboende. Ryggbiff av älg - precis nystyckat - och potatisgratäng. Tårta och sockerkaka till efterrätt. "Det var så himla gott" tyckte Kåre.
Nej,nu ska jag nog klä på mig - det är lite stiltje på Berget fast kl snart är halv elva och jag har inte fått någon frukost ännu.