måndag, januari 19, 2009

Jepp

Då stämmer det igen Benke

Det som började så fel blev bra igen på slutet. Nu kan du köra igen.

De e dags att bloggen återfår sin glans dagar

Tänkte därför bjuda på en story som jag inte skulle kunna tro händer mej,men det gjorde det!Bilen !Min gamla Merca,79 års mod som alltid går som en klocka slutade gå som en klocka idag!Letar fel men hittar inget.Huve brinner (inte denna vecka ,när som helst men inte nu!).Letar igen,konstaterar med hjälp av en massa pers att startmotorn e boven.Själv ger jag upp å åker in till Ösd(med BUSSEN hujeda mej) å gråter ut hos en polare ,omtänksam som han e så för att lätta min trötta själ dricker vi ett par Hof å en wirre.Efter att jag fått tröst ang mitt bildilemma så åker jag BUSS igen,hemåt.Kommer hem till Valla å ser Mercan nerullad till garaget å undrar genast hur jag ska orka rulla upp den på parkeringen igen ,å hur i h-----e har den tagit sej dit.De e då det fantastiska visar sej, KJELL,( min dotters sambo för er som inte snappat det)har på eget bevåg lagat min bil!Va säger man,ja jag säger i alla fall,Tack Kjell i övrigt saknar jag ord ( jag va tänkt att använda älskar men det kanske blir pinsamt om nån annan skulle läsa:o) )Min trötta själ e mycket pigg igen. Tack Kjell

Livet på Berget

Nu går livet på Berget sin gilla gång. Det som ändrats är att pappa inte finns i sitt lilla hus längre. Jag kommer på mig att jag flera gånger om dagen tittar bort mot huset och undrar vad pappa gör och hur han mår, om hemtjänsten kommit o s v. Det kommer jag säkert att undra ett tag till. Vetskapen att han har det bättre nu, gör dock att det känns lite lättare.

Annars ligger Doris sin vana trogen bredvid mig i soffan när jag bloggar. Och hon är förstås lika go som vanligt. Men jag tror att hon längtar hem ibland. Idag sprang hon hem och satt där på bron ganska länge. Tittade sig bara runt omkring utan att "säga" något. Trodde att hon frös i snöblåsten så jag gick och hämtade henne. Hon kommer inte så bra på min inkallning och då spelar det ingen roll om jag ropar snällt eller bestämt, lockar med godis eller så. Hon sitter kvar där hon är. Ja, om man inte vill så är det väl dumt att försöka vara till lags.

Har också lärt mig att det som från början blir alldeles fel, i slutändan kan bli bra i alla fall. Igår bakade jag bullar. Glömde tömma i resten av mjölken innan jag satte till mjölet i beredaren. Det gick inte så bra att blanda i mjölken efteråt och jag beredde mig på att slänga allt. Degen var full av små mjölklumpar. Tänkte att degen kanske gäser i alla fall. Efter 30 min jästid var den nästen lika kladdig. Blandade i mera mjöl och kavlade ut och jag har aldrig bakat så goda bullar förut.
Nu ska jag göra potatis- o purjolökssoppa. Den brukar bli god också.
Ha dé