lördag, oktober 11, 2008

Stallvaktshelg

Auktion låter trevligt. Auktionerades det bort några hästsaker också? Skulle gärna vilja ha en vagn till Tamina, men Jan-Ivan hade nog bara travsulkyer och sånt.

Jag har stallvakt i helgen. et innebär att jag har ansvaret för alla fodringar samt för att ta in och ut alla hästar. Det tar en hel del tid, speciellt att byta täcken på alla hästar tar tid (stalltäcke <--> utetäcke). Jag har dock tur med vädret, idag är det milda 14 grader och solen strålar på alla härliga höstfärger (löv).

Therese leker några timmar hos bestemor medan Terje kör en lektion med en elev. Själv passar jag då på att sitta och jobba på min uppgift. Har en vecka kvar på mig innan den skall lämnas in, men jag skall jobba en del nästa vecka, så det gäller nog all ligga i lite.

Har skrivit ut ett recept på en äppelkaka på Expressens mat sida. Tänkte baka den idag eller imorgon :)

Kommer från auktionen...

... på Bygdegården nu. Grannen Jan-Ivars grejer och från ett dödsbo i Aspås auktionerades ut. Och det blev billigt för dem som bjöd på sakerna. Vad sägs om en fin spegelbyrå för 250 kr t ex. Mycket såldes för 50-100 kr/st. Jag hade sett ut en fin glasskål att ha sallad i t ex och den + 2 st ostbrickor gick för 50 kr. Men jag hade inte så lite pengar med mig ens så jag fick vara utan. Typiskt alltså. Jag hade säkert kunnat få låna av Bjarne Engström fr Brynje - men jag tordes inte fråga. Det var bara honom jag kände igen.

Träffade också kusin Eva fr Kläppe och hon berättade att faster Mia fortfarande ligger kvar på lasarettet efter att hon ramlade för någon vecka sedan. Hon har ont och har också blivit lite vimsig och förmodligen kan hon inte bo kvar hemma längre eftersom hon är sängliggande och behöver hjälp dygnet runt. Hon inser själv att det måste bli ett annat boende.

Det är fantastiskt med värmepumpen - alla elementen är kalla men ändå är det 22 gr inne. Till och med i lilla klädrummet dit jag haft dörren stängd tidigare var det så varmt.

PS! Ja Kjella gissade rätt - Evald, kusin Britt-Ingers lilla gubbe har varit stand in för Peter Stormare i filmen ??? (Glömt vad den heter).