fredag, februari 06, 2009

Doris

Frösökören vill gratta Doris på högtidsdagen.I övrigt firar jag nationaldagen med pils å glatt humör :o)

Doris har namnsdag


Holly Polly har blivit en stor och snäll hund nu.
Vi ska snart börja en Allmänlydnads kurs.
I kursen är två av hundarna som var i Valpkursen,
hon blir minst den här gången också.

Förslag till firande

Vi har medverkat i en gudstjänstfestival ....

... i Hornsbergskyrkan på Frösön. Jag, Ingegärd och Sigrun från Kyrkås församling, under två fullspäckade dagar. Totalt var vi ca 120 st. Känner mig helt slut i huvudet idag. Vad sägs om följande ämne: "Creating Uncommon Worship" - hur skapa förnyad mässliturgi? Föredrag på engelska halva första dan + någon timme andra dan av Domprost emer Richard Giles, England. Jag funderade nog flera gånger på vad jag gett mig in på - jag ska ju bara vara en liten kyrkvärd.
På em hade vi en gudstjänstverkstad inför kvällens mässa där allmänheten o några konfirmander var åhörare. Och det var faktiskt häftigt - vi hade utformat den med utgångspunkt av vad vi lärt oss av den engelske domprosten. En lättsam nattvardsmässa i ljusets tecken med många enkla psalmer, uppläsningar av olika deltagare och många ljus - vi hade inte lagt fram några psalmböcker och jag undrade förstås vad de äldre åhörarna tänkte. Vi hade ställt stolarna (det fanns inga fasta bänkar)framför altaret runt många värmeljus utformade som ett hjärta. Vi satt alltså mitt emot varandra. Nattvarden intogs stående i ett litet rum intill och där skickades brödet runt i en korg till alla som ville vara med. Vinglasen stod på bordet så man kunde doppa eller smutta i/ur glaset.
Vi avslutade med middag på Stocketitt - potatisgratäng, tjälknöl av älgkött, gravad renfilé, rökt lax, olika ostar och bröd + efterrätt med vit choklad, bär och cornflakes indränkt med björksav. Allt producerat här i Jämtland förstås.
Hemma kl 22.30.
Nästa dag började kl 08.30 med morgonbön där vi sjöng psalmer i 2000-talet. Många vackra att välja på.
Andra ämnen var: "Times and Seasons - hur skapa ett förnyat kyrkoår", Mänsklig gudstjänst och vem är den till för - ambitioner, värderingar och upplevelser kring gudstjänstfirandet. Vi slutade kl 17.00 och ni förstår att jag känner mig ganska så urlakad idag men det var ganska intressant också - det berör ju oss ute i församlingarna. Kanske lite lättsammare att gå till kyrkan?
Nu kom Doris och hon vill gärna hjälpa till att skriva så det är bäst att sluta nu.
Ha det bra alla läsare

Hej, hej Mattis!

Jag håller verkligen med din morfar Mattis. Blir verkligen glad när jag ser dig!
Puss o kram från mamma Malins gamla faster.
Lova ska förstås ha en kram också

Samernas nationaldag

Hej alla!
Glöm inte att fira idag på samernas stora dag!

Mattis Fridell


De e en glad kille som kan liva upp den mest tråkiga tillställning :o)