söndag, mars 02, 2008

Hej alla som läser!

Tack för förslagen på torsk, det blev i ungen med grädde, creme fraiche, citornpeppar, lök och tomat... Jätte smarrigt=) Men Kjell, Lova och hennes 2 kompisar tyckte att de blev för starkt men jag och Zebban tyckte det var perfekt. Nästa gång prövar vi nått av era recept. Ja de är första gången jag bloggar här, roligt.

Kjellåke nu vet jag hur man lägger in musik video på bloggspot. (Gå in på youtube, när du tagit fram de du söker så finns de en "about this video" ruta där finns det en länk under "embed" kopiera länken o klistra in den i ditt inlägg. På blogspot måste du välja "redigera inlägg" o klistra in det där. Sen ska de va klart.)

Väntar på att Kjell ska komma hem från Akuten med Mattis, han har ett sår bakom örat som bara blir större och över natten hade han fått ett under armen oxå. Lillgubben...

Ha en fortsatt trevlig söndag! Kramar

Jättegod fisksås

Knorrs Cold sauce Lemon & Dill
Gör enligt paketet och rör sedan i hackad röd lök, en liten burk röd kaviar och några droppar citron + lite citronpeppar.

Hej Malin

Här kommer det mera torsk.

Ett fruset torskblock
Några färska tomater
Dill
Salt
Smör eller margarin
Vatten

Så här gör du:
Smöra fiskblocket på ena (breda) långsidan, blocket ska vara fryst och lägg det i en panna/gryta som har lock. Salta. Hacka rikligt med dill och strö över. Täck fisken med skivade tomater och och skär några tomater i grova bitar och strö runt om. Slå på ca ½ dl vatten. Lägg på locket.Sätt pannan på den kalla plattan och sätt på högsta värme. Så fort det börjar koka så sänker du värmen så pass att det bara puttrar litegrann. Nu kan du sätta på potatisen (inte Kjell...o)).
När potatisen är klar är även fisken klar.
Smaklig måltid.

Recept på torsk

Läste Malins blogg och såg att hon efterlyste recept på torsk. Du ska få ett av mig - vi hade torsk igår - och det är världens lättaste: Panera filéerna med ägg o ströbröd blandat med salt o citronpeppar. Stek på inte så hög värme - lätt att det bränns annars. Gör en sås av hälften grädde, 2 dl (matl.grädde går bra) o hälften creme fraische, 2 dl. Smula i två fiskbuljongtärn och krydda med citronpeppar och dill om man vill ha det. Buljongtärn är ju rätt salta så tänk på det när du saltar. Koka ihop såsen och då är allt klart. Man kan också ha i lite majonnäs i såsen. Sallad till förstås. Lycka till - vi tycker det är jättegott och enkelt.
Hälsar á faster