torsdag, juli 01, 2010

Pratade med Lisa nyss.

Hon har varit på upplärning i Oslo (!) i två dagar inför sitt nya jobb. Lisa ska nu ansvara för bordsservering med allt vad det innebär med start i morgon. Det blir i Vestby som hon ska jobba och där är det troligen mer norrmän än i Oslo där det var många turister. Hon har skrivit på för 50% med möjlighet till mer vid behov vilket passar bra så här på sommaren. Hon vill ju ha det lite trevligt också tillsammans med alla andra där söderut. Mamman är stolt och imponerad!

Igår satt jag i frid och ro i Torvalla kyrka helt i min ensamhet tillsammans med en god bok och lyssnade på regnet som skvalade på taket. Så lyfter jag blicken mot ett av de höga fönstren framme vid altaret och då slog blixten ner i huset bredvid! Då gick jag snarast därifrån.

Undrar hur det går för min son där borta i Turkiet? Får han sova på morgonen? Är det varmt i vattnet? Längtar han hem?

Grattis Lisa!

Men vad är Dolly Dimple`s för något? Här vill vi höra detaljer!

Lät jättegott

Heja Benke! Ditt recept på öringen lät very nice. Synd bara att man har så långt till stensjön, här får man bara tag på odlad fisk. Däremot får jag tag i en renentrecote hos Renprodukter i Sollentuna som inte går av för hackor. Bara salta och peppra och sen inte för lång stund på grillen, den ska vara röd i köttet. Servera med getostsås, finns numera torkad på kryddburk från Skärvången. smaklig spis på falukorvsdagen. kjellåke