måndag, april 28, 2008

Skrattar bäst som .....

... skrattar sist! Gissa vad oljudet från bilen var. Ett hjul som höll på att lossna! Kåre o Gunnar kommenterade en bil som vi körde förbi som tappat hjulet - kunde man inte ha skruvat fast hjulet bättre? Då frågar jag Kåre om han skruvat fast hjulen ordentligt när han bytte till sommardäck. Klart att jag gjort det!! Ja, så kan det gå. Hoppas de sitter fast när vi åker hem igen.
Hoppas att Ingegärd sover gott där uppe på Berget i sin ensamhet. Hon har ju sina kattor som vaktar förstås.
God natt och sov gott nu lägger vi oss, Linus, Rasmus o lilla mormor

Handikappad

Nu har pojkarna åkt till skolan och Mia sitter på flyget till Arvidsjaur med slutstation Arjeplog. Hon undrade om hon skulle ha med sig en varm mössa kanske men skippade den till sist. Jag undrade om hon hade packat ner långkalsonger då. Nej inte det! Det har kanske blivit varmt där också. Här i Örebro är det så grönt o fint. Man undrar ju hur det kan skilja så mycket på vädret mellan Norrland o här. Det är ju inte så långt emellan ändå.
Idag hade jag bestämt mig för att putsa fönster. Kan ju ta 2 st/dag resonerade jag så skulle det inte bli så betungande. Men det är lite svårt att ta sig fram till fönsterrutan p g a alla änglar, elefanter, glasprismor, pärlmobiler, silverstjärnor, ljuslyktor m m som hänger i fönstret eller står på fönsterbrädan. Mia vill ju ha det lite pyssligt omkring sig och älskar ju elefanter. Jag och Rasmus roade oss med att räkna alla för ett tag sen och då var det ca 150 st i lägenheten. Nu har det säkert kommit till flera. De måste också stå på ett visst sätt - rumporna ut mot rummet. Och har jag inte ställt dem ordentligt ändrar Mia på det!
Hon har också tagit tillvara gamla 60-70 tals gardiner, dukar, porslin m m som vi hade i Kallhäll. I köket hänger en rosa gardinkappa uppe som jag virkat en gång i tiden. Och på bordet framför ligger en gammal gardinlängd med rosa o röda bär med gröna blad i bruna litersmått. Ganska läcker faktiskt. Mitt uppe i allt detta skulle jag diska ur och torka en glaslykta, o i botten på den var det en vass flisa som jag skar mig på. Ganska djupt sår och det blöder ju så lätt på fingertopparna. Därför är jag handikappad o får skjuta upp resten av putsandet till i morgon när det slutat blöda.

Ja Sara det är bara att tacka och ta emot! Det är inte alla förunnat att ha en sån vacker arbetsmiljö!