onsdag, december 30, 2009

AB å Kåre

Tack ska ni ha för ljuständningen,jag tänkte på det idag.Bra att ni ordnade det.

Ami

Jag förstår inte vad du menar:o)

GRATULATIONER

Stort och hjärtinnerligt grattis till dig Linus på din födelsedag. Kram och puss fr Stäket

Jag trodde ju att du skulle gå till AIK Hockey men det är ju bara Benke som
skojar igen. Annars är du välkommen.
En annan gnagare

Tänt ljus på graven

Jag och Kåre åkte till graven och tände ljus där. Vackert med alla ljus som brann i den vita, gnistrande snön.

De e helt rätt Gunnar

Att du har sån känsla för hur folk ska se ut:o)För övrigt så längtar jag till imorgon när jag får göra en Texas red hot chili som förutom att det är min stora favvorätt så e den väldigt rolig att göra,pyssel å matlagning i 4-5 timmar.Synd att jag bara kan göra på 2,5 kilo kött,för liten gryta å för liten spis.En öppen eld å en 12 liters gryta vore nåt de.Tur att hummern inte tar för stor plats dom ska ju bara kokas en liten stund å sen flamberas i Absint 3 ggr.Överbliven Absint går till kocken så va försiktig vid flamberingen.AB du glömde grädden:o)Nu ska jag prata med mina gäster å fundera ut nästa inlägg.Tack för hjälpen Ingegärd ;o)

Grattis

Posted by Picasa

Grattis

Vill jag också säga till Linus den blivande Gnagaren,eller hur Roland :o)Ha en trevlig afton Linus.

Minns också pappa som gick bort för precis 1 år sedan

Men det är både med glädje och saknad jag minns pappa. Ser honom sitta i sin rullstol vid köksbordet. Hur han ler mot mig. Visserligen såg jag också att han var ledsen ibland när jag varit inne och hälsat på och skulle gå hem igen. Det är dock den glada pappan jag minns. TACK för att du fanns för mig!

Men mitt i den saknaden så finns ett glatt och oförglömligt minne just idag den 30 december. LINUS mitt äldsta barnbarn föddes då. Kommer ihåg att vi väntade och väntade. Mia hade det jobbigt i 28 tim innan Linus såg dagens ljus. Jag hade också väldiga födslovåndor förstås och det var en enorm lättnad när allt gått bra. Mitt tydliga minne från första besöket på BB - Linus ligger ihopkrupen som en liten groda på Mias mage, har mörklila byxor med vit/lila skjorta. Och Mia hade 40 gr feber.

Nu vill jag hjärtligt gratulera dig LINUS på din 19-årsdag och önskar dig all lycka i framtiden. ÄLSKAR DIG!
Kåre vill naturligtvis gratta dig också.

Tiden börjar komma

Det här är livet, man har trygghet i hustru och barn, går ut i en av årets på Bergets längsta nätter, möts av en måne som lyser upp världen i ett mörkblått ljus, ljusare än sena julinätter då solen är uppe 20 timmar. Har varit hos svärföräldrarna på middag och blivit skrivför, suttit å bloggat gamla bilder till Benke, lagt in bloggbild och bloggat till minne av pappa,  får en kick av bilderna på Benke albumet, dalar av tankarna på pappa, tar lite mer att dricka, går ut för att röka, möts av det blå ljuset,  jä…. kalt men klart, tveklöst tror jag på ett liv efter 2009, mitt eget mål är att bli hundra = 2055 utan fler mentala eller fysiska skador än stavningen och att hålla Berget  bloggen vid liv trotts fisbok. Nu ska ja fylla på mitt glas, gå ut i månljuset och kylan – 23, tända en cigg, se ut över ägorna, tänka på pappa, känna er allas stöd, känna trygghet. Det här är livet.

Jag saknar pappa å dom andra på Berget saknar Olle


Gott slut på 2009 och medan du väntar på 2010 kan du titta på bilder

Benke, som uppnått den vördnadsfulla åldern då man blir lite nostalgisk, å undrar om inte livet va nått mer, behöver liksom jag bildbevis på att vi har haft ett liv före detta. Antagligen är det därför han lyckades tyda mitt antispammedelande och mejlade mig. Jag är en godtrogen man, via mejl tänkte jag begränsa åtkommsten av mina bilder, men vad FN, nu får ni mejla om jag ska plocka bort nån bild, här får ni 349 av 2500 negativ som jag har scanat, (har nästan inte rört mina egna neg som jag bara framkallat å några få förstorat, så mitt liv saknar några dagar jag behöver bli påmind om) Bilderna ligger på ett ofentligt album som heter Benke. Klicka på det här inlägget så kommar du dit, När Bildspelet startar tryck  F11 (en knapp på tangentbordet du inte brukar använda, långt upp till höger) det börjar med mycke Benke men efter att deminpojkarna visat sig blir det lite mer av dom som anknyter till Berget, men endå, det är av mig Benkerelaterade bilder, hoppas du får samma insikt som jag att vi lämnar spår efter oss, ....och det här är ett bevis.