måndag, augusti 18, 2008

En Bergetrapport

Hoppas det är bra med alla "gamla" bloggare! Verkar som alla har lite smått om tid för att göra ett litet inlägg på bringasenbloggen.
Eftersom vädret är ett kärt ämne att diskutera, vill jag meddela att idag är det ingen rolig och solig dag på Berget. För en stund sedan kom Doris hit och hon tycker inte att det är kul att gå ut i blåsten o regnet. Så hon håller f n på att brottas med sin lilla kanin. Hoppas spöregnandet upphör så vi kan gå en promenad.
I lördags följde jag med föreningen Postfolket till klockhuset i Skadom som ligger mellan Sollefteå o Kramfors. Det var en jättetrevlig dag. Och vi blev alla facinerade över utställningen som visade ca 750 st vägg- och bordsur från fyra sekler. Samlaren heter Torbjörn Holmer och han har också haft hjälp av sin bror som är arkitekt och som möblerat huset efter klockorna. Gamla ladugården är utbyggd i flera omgångar för att allt skall få plats. Vi fick även smaka en speciell potatiskaka som bara finns där och är bakad av frun i huset. 3 tim tog visningen med guidning o fikning. Jag tänkte "hur lång tid ska det inte ta att damma och polera alla klockorna som var helt dammfria!" Klockhuset kan varmt rekommenderas.
Nu är det slut

Mycket som händer just nu

Tack så mycket för den uppvaktning som har varit, trots att jag har varit här borta i Norrköping.

Om ni vill veta vad jag gör i dagarna kolla i bildarkiven på http://legionen.medieteknik.nu eller http://onionen.se