tisdag, april 07, 2009

Vi mins Faster Mia

Mia Pålsson

 

 

 

Söndag 5 april avled Faster Maria.

Hon föddes 12/3 1916

 

Du finns i våra hjärtan och i vårt minne.

Holmenborna

Hej, är det ingen i Bringåsen som kan ta lite kort och dokumentera lite angående dom som bor på Berget förbereder och samlar renarna för flytt från skogslandet? På med skidorna och ut på Branamyren!
Kjellåke

Nu har jag för första gången i år....

....plockat fram min lilla "Pim-Pim"-solstol och suttit på altanen i det vackra vårvintervädret. Strålande sol och nästan alldeles kav lugnt i Jämtland idag. Har nyss pratat med Mia som är i Vemdalen och där var det också finväder. Hon och pojkarna har det bra och på skärtorsdag åker vi dit också.
Annars stämmer det bra det gamla ordspråket "det som göms i snö, kommer upp i tö". Nu har blomkrukorna som jag har på bron och framför altanen kommit fram. Prydnadskålen o Änglatrumpeten är allt annat än prydnader/änglar och jag förstår inte varför jag inte tog in dem i höstas, för jag tänkte på det flera gånger. Det var nog latmasken som var orsaken. Ja, ja krukorna har inte frusit sönder i allafall.
Med det fina vädret kommer också flugorna fram - de älskar att sitta på insidan av fönstren på altanen. Till Kåres förtvivlan - nu måste han putsa fönstren snart. Jag försöker trösta med att "då har du något att pyssla med". Många rutor är det.
Vi hörs en annan gång då - om ni vill.