torsdag, maj 29, 2008

Meeen... min fina fina morfar...

Sååå fiiin han är gamla morfar. Han ser verkligen pigg och glad ut med. Måste vara skönt att få komma ut lite i solen efter en lååång vinter där uppe. Jag hoppas att han/ni njuter i fulla drag... Det har vi iaf gjort här nere. Har bränt miglite efter att suttit ute och druckit kaffe i ca 2 tim. Skönt! Det syns att man lever nu...

Tänkte också passa på att säga GRATTIS till stora tjejen LOVA på hennes dag!
Ha en fin dag önskar vi i skåne!

Nu är Berget ljusgrönt


Snöhögarna är borta och Olle har sutte i talldungen och ätit rabarberpaj och jag har börjat jobba på Solliden igen.

Så här kul hade Sebastian och Gunnar i Italien!



Ett litet tips....

.... som smakar jättegott kan jag förmedla. Och jag är så glad å alla glutenintolerantas vägnar. Jag använder den glutenfria sockerkaksmixen som grund till en smulpaj med rabarber. Den blir supergod. Med vaniljsås till också.

I bland tror jag att jag bor vid E4:an

Tänkte på det i morse när jag satt på altanen och fikade. En jämn ström av bilar med jobbresenärer på Stugu- och Lungrevägen. Ni vet det där susande ljudet som hörs. Nej, skämt å sido - det går väl inte att jämföra tack o lov.
Gott om fåglar är det i alla fall. På den nyplöjda åkern här nedanför har det varje dag varit ca 12-13 tranor som spankulerat med högburna huvuden. Ja, de ser faktiskt stolta ut. En spov och en falk har också visat sig för att inte tala om alla skator o kajor förstås. Vissa mornar kan man också få höra göken.

Jag var nog lite övermodig i går när jag tyckte att jag vill ha en fest här på Berget. Dels har jag inte frågat värdfolket (även om jag vet att Gunnar nog inte har något emot det - han gillar ju när det är kalas)om jag får ha det här på gården, dels att det skulle bli ca 60-70 människor som jag vill ska komma. Och då blir det helt plötsligt så stort och har jag råd med det nu när jag är pensionär? Ja, vi får se hur det blir.

När vi var nere i Stockholm tittade vi på en ny husvagn. Inte riktigt nöjd med den vi har. Kåre har ju haft några husvagnar tidigare och har då handlat av en säljare i Bålsta. Han fick bra prisvillkor både för den gamla o en alldeles ny vagn (Hobby) av 2006 årsmodell och då var det inget att fundera på. Vi byter den på vägen ner till Skåne och Italien. Jösses vi åker snart på semester! Och jag måste se vilka kläder o skor jag ska ha med mig. Ni vet ju att jag gärna vill fixa allt i god tid. Behöver inte bry mig så mycket över vad Kåre vill ha med i klädväg - han är glad om han har ett par shorts o några T-shirtar att byta med. Varför är det så olika behov när det gäller kläder?

Nu är det bara en sak till i detta inlägg: Igår när vi var i stan o handlade såg vi en bil där det på bakluckan av en risig Mercedes var skrivet - alkohål + kvinnohål är de enda hål vi tål! Ha, ha det tyckte jag var jättekul o fick mig ett gott skratt.

GRATTIS LOVA!



IDAG VILL JAG GRATULERA DIG LOVA PÅ 4-ÅRSDAGEN!

ATT DU REDAN HAR BLIVIT SÅ STOR. HOPPAS ATT DU FÅR EN ROLIG FÖDELSEDAG MED MÅNGA PAKET. DU FÅR INGET PAKET AV GAMM-FASTER MEN JAG VILL GE DIG EN ANNAN SAK: ÖNSKAR ATT DIN ASTMA OCH KRUPP-HOSTAN ÄR BÄTTRE SÅ ATT DU SLIPPER ÅKA IN TILL SJUKHUSET IGEN! DU MÅSTE FÅ VARA PIGG NU NÄR DET BLIVIT SOMMAR. HA DET BRA IDAG OCH MÅNGA GRATTIS-KRAMAR FRÅN ANNA-BRITT