onsdag, maj 06, 2009

Rosarussen Therese :)

När man tar studenten i Norge så är man så kallad Russ. Russen har dresser i olika färger beroende på vilken linje de har gått (röd, blå eller svart).

Therese går ut dagis i år - och är rosaruss :)
Pappan shoppade lös igår och skaffade sin dotter rosa hängselbyxor (som det sedan skall strykas bokstäver på - så det kommer att stå Therese på det ena byxbenet), "Russegenser" med trycket "Russ 2009" på och den obligatoriska (och jobbiga) visselpipan.

Russeluen (mössan) får dom på dagis den 15: maj (samma dag som jag skall skriva sista tentan). Då skall dom ha "russedåp". Man döper russebarnen och ger dom egna russenamn.
- Vad tror ni Thereses namn blir?

Föryngringsyta


Igår var lantmäteriet här och stakade ut vår nya tomt och i dag har vår nya arendator varit här och röjt upp den.

God morgon från Berget

Solen skiner på Berget idag oxå. Åkrarna runt om blir grönare och grönare för var dag. Det är jätteskönt!

Först av allt vill jag tacka Sara för att vi bloggläsare också fick ett spännande möte med Jane Goodall. Förstår att hon berör. Påminner mig om en indianhövding som jag via jobbet fick förmånen att lyssna på (föredraget handlade om minoritetsfolket)Han stod på scenen helt lugn, utan papper och overheadbilder, i nästan två tim och det var knäpptyst bland publiken som blev totalt hänförd. Det går alltså att hålla spännande föreläsningar utan bilder.

Innan jag började skriva så stog jag i köksfönstret och kollade på Doris. Hon den sötaste hunden i världen (ni andra hundägare får ursäkta). Hon går runt här på gården och verkar trivas bra med livet. När hon blir trött sätter hon sig på bron och väntar på Lisa. Och då är det ingen idé att ropa på henne - hon sitter kvar.

Häromdagen gjorde jag o Kurt en utflykt till den stora staden Östersund. Efter att vi uträttat div ärenden gick vi gågatan fram och hamnade naturligtvis på Wedemarks Konditori. Jag har ju varit där flera gånger men Kurt hade inte varit där på 10 år minst så därför måste vi naturligtvis fika. Wienerbröd för Kurt o jordgubbstårta för mig. Det smakade bra vill jag säga. Styrkta till kropp och själ åkte vi hem.

Igår skickade jag också tillbaka 25 plagg jag inte kunnat sälja. Jag hade bara till den 8/5 på mig att sälja av vårkollektionen jag beställt. Annars ingen returrätt och jag måste i så fall ligga ute med egna pengar och hoppas få det sålt. För riskabelt tycker jag trots att det väl är nu, som jag egentligen kan börja sälja med tanke på den sena våren här uppe. Så är det!
Nej, nu ska jag klä på mig.

Inga ostron den här gången


Idag(tisdag) kom jag tillbaka till Norrköping efter att ha tillbringat några dagar i Stockholm. Målet med resan var att se konserten med Metallica som blev inställd i april och om bokad tills nu. För att fatta mig kort, det var en bra kväll.