måndag, november 17, 2008

Vilket gott skratt!

Jag och Kåre stog nyss på altanen och rökte. Vi pratade om det här med att sälja kläder och varför det är så svårt att komma i kontakt med kunder som vill handla. Inte så konstigt kanske - det beror nog på försäljerskans klädsel och utseende - på fötterna har jag foppatofflor (gula med en grön, stor blomma på varje) och Kåres gamla utslitna strumpor. Lite längre upp, vita pants med bred spets nertill som inte går ner till strumporna, en grå GH-jumper och en svart kort kofta knäppt med en knapp. Lilamålade tå- och fingernaglar. Därtill uppochnervända vita/svarta glasögon på huvudet och inga framtänder!! Gissa om vi har skrattat men tyvärr - det är faktiskt sant. En riktig enmansteater blev det. Ami, du som är min coach, kan det här vara orsaken till de dåliga försäljningssiffrorna eller beror det på det allmänna ekonomiska krisläget? Hoppas på det sistnämnda.
God natt alla!

Hej Faster!!

Det är min gamla toffel som Doris håller på att göra slut på. Har hon lyckats bli större än den än? För när jag gav henne den i somras, var kaninen nog större. :)

Här i Norrköping är det lite väl mycket att göra nu (även om det inte går att jämföra med Anna). Jag har idag börjat på min nya praktik, en studentled ortopedavdelning. Jag har gått från att sitta stilla och skriva på dator hela dagarna i tre veckors tid, till att gå hela dagen. Jag börjar 06.45 på morgonen och slutar vi 15.30-16.00. Hann inte hälften av det jag skulle idag, tog halva dagen att bara förstå nästan vad jag ska göra. Vi fick en lapp i handen med 6 patientplatser som vi ansvar för!!! Till saken hör att jag aldrig varit på praktik på sjukhus tidigare, och det mycket annorlunda. Bland annat ett helt annat journalsystem än det jag hadde på min förra praktik. som tur är, är det duktiga sjuksköterskestudenter i min grupp som håller ordning och jag har det inte lika hemskt som läkarkandidaten. Jag hoppas det går bättre i morgon, om jag överhuvudtaget kommer upp till kl 5.30. Jag är INTE en morgonmänniska. Men idag har jag varit på clas olsson och köpt timers så det blir ljust i lägenheten tills jag ska kliva upp.

Nej, nu ska jag plocka undan lite, och sen ska det bli lite mer examensarbete. Kram!

Hej,hej!

Jag och lilla Doris vill hälsa från oss till er alla. Vi har det så bra tillsammans på dagarna. Övar på "Sitta o ligga, stanna o varsågoda, fyar o duktigar, hita o dita, får inte hoppa o bita, loss, inte dra i kopplet, hämta bollen o kaninen. Kaninen är en gammal toffel som jag tror att Lisa hade när hon var liten. Rätt vad det är så har Doris stuckit ner nästan hela huvudet i öppningen för foten och det ser himla roligt ut. Som ni förstår går vi i hund- o dagmattelivets hårda skola på dagarna. Och Doris är jätteduktig för det mesta och ibland lägger hon huvudet på sned och ser ut att undra vad jag menar egentligen. Det var en liten dagsrapport fr Tallstugan.

Dagens djup