onsdag, november 05, 2008

Nej Kjella.....

... Holmenpojkarna är inte med på TV:n idag. Jag tittade i DenimDemonbloggen och där hade de skrivit att det inte blir idag utan ev nu på fredag eller månd nästa vecka. Håll utkik där alltså för de återkommer med säkert datum när de vet.
Hälsar jag som är en ivrig läsare av DD-bloggen.

Kolla TV:en idag

Kolla gärna på Oddasat klockan 17.30 idag så får ni se killarna från Holmen!

BRAVO THERESE!

Jag tycker du Therese var modig som följde med pappa till tandläkaren. Tänk om jag varit så duktig när jag var lika gammal som du, då hade jag sluppit vara rädd för tandläkaren även när jag blev äldre. Det är jättebra att gå till tandläkaren och få sina fina tänder lagade om det blivit ett litet hål i dem, och då gör det inte ont heller. Pappa Terje var duktig också!
Att det fortfarande finns tandläkare som faktiskt skrämmer barnen. Trodde att alla fått utbildning i hur man bemöter barn som är rädda.

Annars väntar vi på främmande fr Snåsa igen. Den här gången följer nog Britt-Inger med.

På lördag ska jag vara i Brynje och visa mina kläder. Håller till i ett litet, mysigt härbre och kan bjuda på gott bröd som är hembakat till kaffet. Hoppas att det kommer många som handlar. Så har vi bestämt dag när jag åker till Holmen också. Om lokalen där vi bodde i Brunflo är ledig nästa söndag blir det visning där.

Doris ligger f n bredvid mig och sover. Vi ska gå runt byn och dela ut en inbjudan till visningen i Brynje.
Ha det bra så länge!

Skräck...

I måndags hade Therese timme hos tandläkaren för att laga en tand. Therese var orolig och ängslig för besöket - och såg INTE fram emot "operationen" som hon kallade det.

När Therese blev inkallad började hon att gråta. Vägrade sitta i tandläkarstolen och skrek. Det hela blev värre av att tandläkaren började hojta högt(!) och klappa i händerna för att få tyst på ungen som skrek.

- Vi bestämde oss snabbt för att det här inte var någon vits. Fick en ny timme om en månad - och fick med oss lungnande medicin som vi skulle ge till Therese. Men den timmen kommer vi att avbeställa. Aldrig att vi tar med Therese dit igen, det vore att be om att ge vår dotter tandläkarskräck...

Istället hörde Terje med tandläkaren som vi båda går till. Dom bahandlar inte barn men föreslog att Terje skulle komma och fixa sin plomp - och ta med Therese.

Sagt och gjort - Terje fick tuffa upp sig och så blev Therese med.

När Terje och Therese kom till tandläkaren blev dom jätte bra omhändertagna. Tandsköterskan var så duktig med Therese. Hon pratade och skämtade. Therese fick se på alla saker, provsitta i stolen och leka att hon "lagade hål" i Bamses tänder tillsammans med tandsköterskan.
- Och när tandläkaren lagade Terjes tand så fick Therese vara med och se på.

Efteråt fick Therese med sig lite "tandläkarsaker" hem (munbind, spruta, sug och platsmugg), som hon kunnde ha att leka med.
- Så fort hon kom hem så fick alla dockor och gosedjur behandling inne på badrummet (där det fans handfat som dom kunnde spotta i).

Jag är väldigt imponerad över hur fint dom tog hand om Therese. Hon känner sig lite tryggare nu. - Men när det är sagt så kommer vi INTE att åka tillbaka till den tandläkaren vi var hos i måndags (som förövrigt är den samma tandläkaren som chokerade mig när jag var där med en äldre dam under min praktik på sjukhemnmet i våras).

Vilken tandläkare vi skall ta med oss Therese till vet vi inte helt. Huvudsaken är i alla fall att Therese skal få några "bra besök" och blir trygg. Vi vill försöka förebygga att Therese skall behöva få tandläkarskräck.

Från tandläkarskräck till annan slags skräck... Halloween i Vestby.

- Här en rolig bild på Therese och kusinen Melissa som var ute tillsammans i fredags på jagt efter godis ;)

- Trick or treat (engelska)
- Bus eller godis (svenska)
- Knask eller knep (norska)

Melissa är ett år yngre än Therese (4,5 år). Hon och Therese leker väldigt fint tillsammans.