onsdag, februari 24, 2010

SVERIGE SVERIGE SVERIGE

Guld igen, det är enastående. Det är tur att de svenska skidåkarna håller blodtrycket uppe i den här kylan. Man sitter i soffan och blir svettig av deras framfart. Jag är så stolt att jag är svensk.

Emma: Vänta till efter helgen med kontraktsskrivning.

A-B o Kåre: Undrar hur er nya bil egentligen ser ut.

Puss o kram till alla nära och kära från Bergets södra dalgång.

Richardsson Richardsson Richardsson

Olsson Olsson Olsson
Södergren Södergren Södergren
Hellner Hellner Hellner

Sverige Sverige Sverige

Tillägg till Emmas val och kval

Glömde säga att du har ju en stor släkt + Kurt som säkert vill komma och hälsa på! Och att du inte har så långt till Anna´s familj även om du får den större lägenheten.
Hej då igen!

Emmas val och kval

Emmas val och kval står som sagt mellan en lägenhet hon vet att hon flytta in i 1 april - och en annan lägenhet som verkar bättre (är bland annat lite större och har bättre kök) och som desutom har inflyttning redan 1 mars... Med bara den "lilla detaljen" att hon inte kan vara säker på at det blir hon som får hyra den lägenheten eftersom andra också har hört av sig och är intresserade.

Kök i "lägenhet 1" (bild nr 1) innehåller spis och ett litet kylskåp.

Länk till annonsen på finn.no, klicka här.

Kök i "lägenhet 2" (bild nr 2) är betydligt större och spis, kylskåp och diskmaskin(!) ingår i hyran.

Länk till annons på finn.no, klicka här

Jag håller tummarna för lägenhet 2, även om jag tycker att läget - med närheten till oss och stallet är supert på "lägenhet 1". Tycker precis som faster Anna Britt att Emma inte alls bör känna dåligt samvete över att be om att få skjuta på kontraktskrivande till över helgen.

Ps. Stort grattis Anna Britt och Kåre till den nya bilen. Ds.

EMMA

Ja du lilla gumman, så där blir de när du ska åka så långt bort då kan ja inte laga bilen åt dej

Charlie är hos mig sedan igår kväll. Hon är så himla lätt att ha. Hon sov 12 timmar i natt, vaknar sprudlande glad och äter havregrynsgröt. Sedan har vi varit ute och "hjälpt fåglarna" som Charlie säger, vi har alltså gett dom mera mat. Sedan gick vi runt kvarteret, tar nästan en timma, men hennes små ben bara går och går. Vi har ett strålande solsken och riktigt varmt och skönt ute idag. Charlie sa till mig att jag skulle ta bort solen när vi kom ut. Det är svårt att titta mot allt det vita. Nu sover hon middag och ska väl snart vakna så vi kan leka igen.

Emma , jag ska väl inte råda dig men jag skulle ta den större med bättre kök. Du gillar ju att laga mat. Be att få några dagar på dig och fundera.
Ha de gott alla nära och kära
Ami och Charlie

Hallo på dig själv Emma!

Förstår att du hamnat i bryderi och det verkar som du gärna skulle vilja ha den större lägenheten som ligger nära jobbet och med bättre kök bl a. När kan du få veta om du får den större och kan du få några dagars uppskov med att skriva kontrakt på den första. Du måste ju få undra o fråga för att se om man kan lösa problemet för allas bästa. Tycker du borde få respit när det inte rör sig om så många dagar. Och du har gjort vad du kan då. Nu håller jag tummarna för dig!
Kramar Anna-Britt

PS Synd att det inte är älgjakt nu. I morse fick Kurt o Gunnar syn på sex älgar som stod mot skogen bakom vårt förråd. Om det varit älgjakt och älgarna fällts där så hade Gunnar fått sig några älgskankar eftersom de skjutits på hans mark.

Hallo!!

Fy vad kallt ni har det där uppe och fy vad mcket snö ni har där nere. Här har vi inte för kallt och inte allt för mycket snö, vi hinneri vart fall få undan den innan det kommer ny.

Själv försöker jag komma in i det nya landet vilket går båda upp och ner. Två steg fram och ett tillbaka, men i det hela så är det bra. Mina vindrutetorkare är nu lagade, lämnade in den på mekonomen igår och förberdde mig på en jobbig nota när jag skulle hämnta ut den. Tur att jag är lond och tjej ibland, då kan man komma undan med att man inte kollade säkringarna INNAN jag lämnade in den. Men är glad i alla fall, för notan landade på bara 100kr!! Och för det priset fick jag fungerande vindrtetorkare, slapp ta reda på var propparna sitter på min bil och vad som skulle varit rätt säkring. Ja jag vet att jag borde ha gjort det med en gång, kanske gör det nästa gång... ;o) BEHÖVER MIN KURT!!!!! (men Kurt, observera att jag inte tvingade dig att köra hela vägen till Vestby för att byta en säkring, klarade det "själv" :o) )

Jag väntar fortfarande på mitt norksa visa-kort, min ansökan har som inte kommit iväg av någon anledning så banken skulle prova att skicka den igen. Det positiva är att det är en supertrevlig tjej som jobbar på banken. Sen gör det inte jättemycket, för eftersom jag inte har fått mitt skattekort än, så drogs det 50% skatt på min lön, så jag har ändå inte så mycket pengar att göra av med. :o)

NU till mitt stora problem som jag behöver lite hjälp från er alla att tänka på: Jag ska träffa och skriva på kontraktet på lägenheten som ligger nära Anna och Terje i morgonkväll, men igår hittade jag en annan som är större, ligger i samma område som jobbet och kostar lika mycket. Hur gör man då? Den andra lägenheten har ett bättre kök, vilket är det som jag tycker känns väldigt tråkigt med den första. Dessutom har den inflyttning den 1mars, vilket också är bättre. Det som är dåligt är att det är en massa andra som också har ringt på den så jag vet inte om jag får den, och jag har ju redan fått den första, även om det är inflyttning 1 april. Suck!!! hur gör man?? Kan jag bli "sjuk" i morgon och köpa mig tid över helgen? Eller ska man vara ärlig och säga att man vill ha någon dag extra, eller bara ha is i magen? Eller erbjuda sig att betala s dom kan sätta ut en ny annons? Hjälp!!


Kramar Emma!!

Vår nygamla bil

Äntligen står den här vår nya bil. En bensinare så vi slipper den dyra skatten och som Kåre kan dra husvagnen med utan att komplettera körkortet. Och det bästa av allt vi kan välja om vi vill ha en sportbil ena dagen, en EU-moppe den andra och en vanlig, normal bil den tredje. Moppen passar ju mig!
Annars går livet sin gilla gång här på Berget. Idag är det -31 gr och vi har haft minusgrader sen början av december. Dock mindre med snö jämfört med södra delen av landet. I fjol hade ju vi mycket snö den här tiden. Nog om detta sorgliga ämne.
Tänker trotsa det kalla vädret med att sätta upp nya fina köksgardiner, stolsdynor och kuddöverdrag med hjärtan och små rosor på. Tusan om våren inte ska komma då.
Härom dagen blev Kåre avtackad med blommor o pengar av de boende i föreningen han jobbat i. Han blev naturligtvis jätteglad för det.
Vi har lånat ut husvagnen till Monikas väninna med dotter som lyckades ta sig hit med tåg från Göteborg utan större bekymmer. Heja SJ! Hoppas att de inte frusit i natt.
Nej, nu ska jag äta frukost.