måndag, maj 16, 2011

Nu har vi bara 2 katter hemma...


...Chess är inlagd på sjukhus pga njursvikt. Han blev väldigt dålig igår och vi åkte till jourhavande veterinär i Tanum. Där fick han vätska insprutad under huden och blev något bättre efter det. I morse var han dock ännu sämre och vinglad och var yr. Jag åkte till Fredrikstad och fick lämna honom där på djursjukhuset. Han fick dropp och man undersökte honom (blodprov och ultraljud) och det uppdagades att han hade väldigt dåliga njurvärden. Nu ska han få vara på sjukhuset för vård, dropp och sondmatning under veckan. Vi tar en dag i taget och hoppas att vi får hämta hem en piggare katt på fredag. Men jag vet inte om han kommer att klara sig... Det känns tomt och svårt utan Chess här. Jag har ju själv förlöst honom och fött upp honom med nappflaska. När han var bebis bar jag honom i bröstfickan och vakade över honom på natten. Han var nära döden första dygnet innan vi äntligen kom på hur vi skulle kunna få i han mjölkersättning med en plastspruta. Så bandet till honom är starkt såklart!


Annars så tänker jag på Lisa och hoppas att allt ska gå bra under hennes speciella resa. Jag är glad för henne och lite avis över att hon ska få uppleva Afrika för första gången!

Den här veckan är jag ansvarig för en kurs med 47 studenter som kommer till Tjärnö imorgon. Jag hoppas att vädret ska vara OK så att vi kommer ut i fält som vi har planerat!