lördag, augusti 29, 2009

Liten rapport från Berget med omnejd

Äntligen har jag fått mina höstkläder från Green House. Berith är här över helgen så hon hjälpte mig packa upp och hänga på galgar. Och så gav hon kommentarer om plaggen. Övervägande snygga tyckte hon. Nu är det bara att försöka blidka kunderna också. Har redan bokat in visningar i Kårböle till nästa helg, på Kyrkåsdagen i Bygdegården, i Duved och Piteå. Och alla läsare av bloggen är naturligtvis välkomna att titta o prova.

Idag plockar Berith vinbär till gelé och saft. Monika jobbar, Kurt hostar och snörvlar, Gunnar o Kåre ska städa upp ute. Vi andra hejar på. Lite aktiviteter i solskenet men tyvärr blåser det ganska bra. Och ikväll surströmming i Kläppe Bystuga.

Har tänkt på att jag bara skriver lite lättsamt om det vardagliga livet här på Berget. När det gäller världsliga, kulturella saker t ex är jag en väldigt dålig kommentator. Jag glömmer vad jag nyss läst i tidningarna eller hört på TV:n. Och jag faschineras över poeten, författaren och nyblivna pappan Marcus Birro. Han har förmågan att uttrycka sig. Lyssna gärna på Karlavagnen på fredagskvällarna. Då är han programledare.