måndag, oktober 05, 2009

Hade gärna stannat kvar i Örebro....

...för att få vara med Mia o pojkarna några dagar till men också med tanke på vädret. Varmt, soligt o klart höstväder. Inte den här jädrans kallblåsten o redan lite snö här o där i Jämtland. Jag sa till Kåre att det finns en lägenhet ledig i huset där Mia bor, men jag fick ingen respons på det.
Har varit hos ögonläkaren idag och det är glaskroppsskrumpning jag drabbats av. Inget allvarligt alltså. Prickarna och det andra luddiga jag ser kommer att försvinna.

När jag åkte hem igår med tåget hade SJ satt in en vagn som säkert var fr 60-talet. En liggvagn med nedsuttna säten (för sex personer), inga armstöd, bara ett lyse i taket som skymdes av överslafen, det skramlade i hela vagnen som om all inredning satt löst och alldeles uppe vid taket kunde man lägga väskorna. Det var ju kört för min del eftersom jag är så kort. Följden blev att väskorna fick stå på golvet mellan oss 6 pers. Och var skulle man ha benen? Konstig sittställning förstås. Och jag hade ont i svanskotan hela vägen o det har inte gått över riktigt än. När konduktören kom för att kolla biljetterna, informerade hon oss om att vi måste kliva ut i vagnen bredvid för dörrarna till "vår" vagn gick inte att öppna. Jag satt längst bort i andra ändan. Jag kunde inte låta bli att kommentera utan sa att "hela tåget och vagnen verkar vara fallfärdiga"!! Påminde mig om en julhelg i slutet av 60-talet när vi skulle åka upp, jag, Ami (var gravid), Mia - Kjella o Roland körde bil upp. Då hade de också satt in en gammal vagn med dåliga säten. Vi var tvugna att fråga om det fanns plats i 1:a klass och där fick vi en kupé för oss själva så vi kunde ligga o sova också.
Konduktören på tåget igår svarade jättesurt: "Ja, du kan ju åka med X2000 då om du vill ha lite bättre komfort"??? Men nu passade det inte och jag har åkt med Intercity många gånger utan att vara missnöjd. Tre gånger upprepade hon att jag kunde åka med X2000. Till slut orkade jag inte svara henne. Hon tyckte nog att jag var en riktig gnällkärring. Men det tar i allafall 5-30 tim fr Sth hit upp.
Nej, nu ska jag göra pannkakssmet. Fläskpannkaka tror jag.

Ja, då hänger jag....

... på dig Benke så blir du också ihågkommen på Bror-dagen!

GRATTIS

Idag vill jag gärna gratulera Gunnar å KjellÅke på namnsdagen. Grattis :o)