fredag, maj 01, 2009

Idag har vi på Berget .....iårsprämijärenilustigahuset

... firat Antons födelsedag - många GRATTIS från oss alla - med att grilla och äta middag i lusthuset. Det har ju varit en otroligt varm och skön dag här och då brukar grillen komma fram. Middagen bestod av en förrätt med honungsmelon, lufttorkad o rökt skinka, brieost och rökt lammkorv, som Hanna och lilla Ester bjöd på. Det var första gången som Ester var med på grillparty i lusthuset, och hon verkade trivas som ni kan se på bilderna. Satt helt cool och tittade på oss runt bordet. Kolla hennes solglasögon som matchade kläderna.
Till huvudrätt, grillad fläskytterfilé kryddat med många olika kryddor, t ex fänkål, senapsfrön o svartpeppar, kotletter och en jättegod potatissallad som Ingegärd gjort. Glass och kaffe till efterrätt.
Just nu sitter våra gubbar ute vid grillen och pratar om livets allvar ser det ut som. Man kan alltså sitta ute och inte frysa trots att kl är 21.30.
Nej, nu ska jag titta på TV. Vi hörs!



P.S.

Jag e en gubbe å har nu komme in och p.g.a. min behörighet kan jag koplitmentera med en bild av vårt firande av Antoniårsprämijärenilustigahuset.

häls OSON obs lustigahusets öl kyl

SKÖNA MAJ VÄLKOMMEN.....

....till vårt Berg igen! Utanför fönstret lyser solen från en molnfri himmel och det är nästan alldeles kav lugnt. Jag sätter på kaffepannan, tar min lilla Pim-Pimsolstol
och går ut i bara pyjamasen och sätter mig. Runt omkring hör jag bara fågelkvitter som ibland avbryts av tranornas skrik, när de spankulerar nere på åkern. På bron hos sig sitter Gunnar i bara skjorta och kalsingar och dricker sitt morgonkaffe. Borta hos "farsan" sitter Kurt på altanen och myser. Det är något särskilt med dessa fikastunder på Berget. Så har det alltid varit och jag förstår inte riktigt varför denna känsla är så stark.
Den här sköna dagen får vi sätta in på +kontot och ta fram de dagar det blåser kall nordvästvind och regnar småspik.
Ha en fortsatt skön helg!