lördag, juli 07, 2012

Välkommen hem Emma!

Vilken underbar känsla det måste vara att få återvända till sitt "Mother-land"! Jag är lite avis helt klart!

New territories HK

 Idag har vi varit lite lediga för första gången på två veckor :-) Vi har rest runt i HK och sett New Terretories som Britterna hyrde av Kina under 100 år. Det är väldigt vackert landskap överallt med kullar och berg och hav. Det är väldigt grönt och frodigt och mitt i allt finns alla dessa fantastiska skyskrapor.
Vi var i en kuststad som var känd för sin fiskmarknad. Där fanns mängder sådana här ställen med levande fisk och skaldjur is små akvarium. Lite sorgligt att se faktisk.
 Igår höll jag ett seminarium på HK universitet (bild ovan med reklam för min föreläsning). Det gick bra faktiskt! Jag fick mycket frågor efteråt vilket brukar vara ett gott tecken -då har de kunnat hänga med och dessutom blivit intresserade. Jag fick också mycket beröm efteråt från flera håll så jag känner mig nöjd. Efteråt bjöd en av professorerna med oss till Universitetets privata bar-klubb. Den ligger högst upp i en skyskrapa och nedan ser ni utsikten bakom mig och Terence som jag jobbar med här. Sedan åt vi en mycket god middag på ett ställe som kallas "Rat-alley" (men det var inga råttor där vad vi kunde se).