tisdag, juni 03, 2008

Min lilla solstol och jag

Gissa om jag höll på att skratta ihjäl mig idag - åt mig själv förstås! Jag satte mig i min lilla solstol som heter Pim Pim (den är min favoritstol)- när den föll ihop som en fällkniv och jag med förstås. Blev först lite skraj för jag tyckte att jag satt fast och inte tog mig ur stolen - tänk då på att jag är en liten rultig, tandlös blivande pensionärstant - så det blev lite roliga konster innan jag tog mig upp.Är mycket tacksam över att ingen såg mig. Så kan det gå om oturen är framme. Men lite roligt ska man ju ha här i livet - det blir lite lättare då har jag upptäckt.

Det är så sköööööönt...

.... att vara ledig! Jag behöver inte stressa utan kan ta det lugnt med min packning. Gå ut o sola en stund, dricka lite kaffe o bara vara. Ljuvligt kan ni tro!
Vill göra er lite avundsjuka alltså.
Kolla vilken fin bakgrundsbild Gunnar har tagit på och runt Berget!

Det hinner inte bli mer än....

... varmt några dagar förrän sommarmarodörerna gör sitt intrång! Jag menar myggen förstås. Men det är bara att ta det onda med det goda.

Jag försöker få tag i några damer som kan ställa upp med att grädda våfflor och fixa kaffe i gamla kyrkan under två lörd o sönd i mitten av juli. Detta jobb ingår i min uppgift som byombud för Kyrkås Hembygdsförening. Tror ni det är lätt att hitta några frivilliga som inte har semester då? Jag undrar om jag kan gå över bygränserna o försöka låna någon? Föreslog för Gunnar igår att jag kanske skulle fråga killarna på MC-klubben Random om någon där kanske skulle ställa upp? De brukar ju ordna med mat när de har barhäng där nere. Och de är ju trevliga pojkar. Ja, för varför är det bara vi kvinnor som ska ställa upp så fort det gäller att fixa servering etc i kyrkan? Berith är du ledig någon av helgerna och vill du ställa upp? Du och jag kan ju hjälpas åt.
Det är fem st byar med ett byombud var som delar på uppgiften att få folk till serveringen vid Rustmästargården bl a. Och det är ju en mysig miljö där och säkert träffar man på någon hemvändare som man inte sett på länge. Åtminstone har jag gjort det - ett besök vid gamla kyrkan har varit ett måste när jag varit här hemma på sommarsemester.
Nu har Gunnar gjort de sista snickerierna till fönstren på altanen. Det blev jättebra och nu återstår målning av karmar m m. Och det ska vi/jag göra när vi är tillbaka fr semestern. Roligt att måla.