lördag, maj 10, 2008

GLAD PINGST!!

Har helt missat att det är pingstafton idag. Så därför GLAD PINGST till alla!!!

Gå till tandläkaren medan tid är!!!

Börjar med en vår/sommarrapport från Berget. Jag har nyss suttit ute och druckit morgonkaffet och det är så skönt här idag. Och det är så lugnt och fridfullt! Det enda ljud som hörs är fågelkvitter och det lyssnar jag gärna till. Tycker mig inte ha hört fåglarna så väl förut. Åkrarna runtom har nu blivit vårgröna och på björken intill huset är bladen som små musöron. Naturen bara exploderar när värmen kommer. Ytterdörren kan stå öppen utan att jag fryser här inne. Härliga tider alltså vad gäller vädret.
Något som definitivt inte är härligt gäller mina enstaka små tänder! Och nu kan jag välja att inte visa mig för folk, dra något gammalt över huvudet eller öppet berätta för alla. Jag väljer att berätta hur det är för jag orkar inte "skämmas" eller gömma mig. Till Kåre säger jag "du får inte titta på mig" och även i det här fallet har han tolerans. Jag behöver inte skämmas inför honom. Han tycker om mig i alla fall. Nu är som det är och jag kan bara försöka göra det bästa av situationen. P g a extrem tandläkarskräck har jag misskött mina tänder och det resulterade i att jag fick ersätta tänderna som inte finns med en brygga. Bryggan är fäst med klamrar - en på var sida i överkäken och det har fungerat bra. Igår, när jag skulle jobba, kunde jag inte sätta fast bryggan efter rengöring - något hade hänt. Panikslagen försöker jag ringa min tandläkare, där det tutade upptaget i över en timme. Jag får be Gunnar om skjuts in till stan så kan jag direkt gå upp till tandl. Tar nog inte så lång tid att åtgärda problemet och då skulle jag hinna till jobbet kl 12.00. Det är bara det att hos tandl är det stängt!!!! Nu blir jag förbannad - hade han inte kunnat ha en telefonsvarare som berättade det??? Då hade jag haft en tim på mig att försöka ringa till jouren. Jag var ju också tvungen att meddela jobbet. Hur skulle de få tag i någon annan med kort varsel? Ståendes på gågatan ringde jag Kåre som fick kolla tel till jouren. Det visade sig att det var folktandvården på Frösön. Vilken tur att det var rätt så nära - jag kanske hade fått åka till Svenstavik eller Hammerdal också. På Frösön var de jättetrevliga (ni vet ju att jag är livrädd) och sa att de självklart skulle hjälpa mig. Kåre fick åka fr Brunflo o skjutsa mig. Tusan också - varför kan jag inte köra själv!! Efter att ha väntat en liten stund fick jag komma in till en snäll tandhygienist som skulle hjälpa mig med att justera klamrarna. Hon gjorde verkligen sitt yttersta för att hjälpa mig. Men.... något hade hänt med bryggan och det fanns ingen som kunde åtgärda det en fredag. Behövdes en tandtekniker.
Hon fixade i allafall provisoriskt så jag kunde gå o jobba. Och då var kl 13.30. Men du hemska tanke - tänk om det inte höll och jag skulle tappa "mina tänder" mitt framför en kund i kassan?? Ja man kan bara skratta åt eländet. Nu får jag försöka klara mig fram till måndag och hoppas på att jag kan få hjälp då. Och till råga på allt ville Gunnar bjuda på middag- han skulle grilla. Tror ni att jag kunde tacka ja??
Så snälla ni - lova mig att ni sköter era tänder och regelbundet går till tandläkaren på koll!!!
Tänk om jag hade gjort det!!!
Nu ska jag lösa Melodikrysset.