onsdag, januari 14, 2009

Hälsningar från Vestby

Det låter jätte bra med planerna till farfars begravning... skulle önska att jag kunde vara med på begravningen. Skall prata lite med ART-ansvarig imorgon och höra hur "omöjligt" det är.

Hur som helst så måste jag skryta lite om hur bra det går för mig i skolan.
- Lyckades att få A nu igen! :)

Jag var ensam om att få A i min klass...
- säger då bara att vi svenskar är bra ;)

Ps. Pappa, jätte fin hälsning (till Terjes födelsedag 15 januari... om få minuter) på vår hemsida :)
.... fast än att den är skriven på danska (eller något dansk liknande)

Pappas begravning

Under 3 tim idag har vi - Berith, Gunnar, Benke och jag - tillsammans med prästen Thelma - kommit överens om följande på pappas begravning: Kyrkåskvartetten (Sigrun Persson, Gulli Jonsson och systrarna Karin o Ing-Marie (uppväxta i Kyrkbyn) är med och sjunger 2 sånger som de själva får bestämma vilka det blir. Kantorn - Mats Ternvall - spelar först "Gammal Fäbodspsalm" och avslutar med "Tröstevisa" av Benny Andersson. Under akten sjunger vi följande psalmer: "Var jag går i skogar berg o dalar" verserna 1-2, "Tryggare kan ingen vara" och den sista "Härlig är jorden".
Vi önskade också att Mats skulle spela under själva avskedsakten men av erfarenhet vill han inte göra det p g a att det är många som kanske vill säga några ord och då gör man inte det eftersom man störs av musiken. Det får vi respektera.
Vi tycker att det känns bra och att det blir en så ljus begravning som det går.
Vad gäller blommor har jag beställt en kistdekoration med vita rosor, liljor, stjärngräs och ljuslila fresia. Och de blommorna är från syskonen och deras familjer. Erika har erbjudit sig att fixa med röda rosor o något grönt som handbuketter till alla syskon m fmailj. Vill man förutom det ändå ha någon bukett får man ordna det själv. Man kan också ge till någon fond.
Det är allt för nu - maten väntar.