fredag, augusti 20, 2010

Första arbetsveckan avslutad!

Nu har jag min första helg som arbetande medborgare, vilket känns väldigt skönt.


Denna vecka har jag till största del läst i en bok om vad GSM är för något. Men idag gjorde jag lite annat.
  1. Jag startade en mobiltelefon
  2. Ringde och påbörjade ett samtal
  3. Flyttade telefonen från en cell/radiomast till en annan
  4. Avslutade samtalet
  5. Sms-ade
  6. Ringde till mobiltelefonen från en annan telefon
  7. Stängde jag av mobiltelefonen
Detta upprepade jag 13 gånger (Obs! jag jobbar inte med att testa telefoner)...dessvärre missade jag fredagsfikat pga att jag var i labbet och hjälpte till med ovanstående testning.

Det som man testar på avdelningen som jag jobbar på är något som kallas "Base Station Controller" (förkortat BSC) som är en del av ett "Base Station Subsystem" (förkortas BSS). Det där med förkortningar är något som dom är duktiga på, vilket ska minska längden på dokumentation. Men för mig som är ny så blir det ganska så besvärligt att hålla isär alla termer och förkortningar.

Men det går ganska så bra och kollegerna verkar trevliga och svarar gärna på olika frågor som jag har. Dessutom har jag mitt kontor alldeles bredvid fikarummet så det är lätt att hänga på någon som fikar. Men det är en ganska hög medelålder på avdelningen, kan ju vara därför dom nyanställer.

Till Benke

God morgon! Rasmus vill gärna att CocaCola-mannen ska komma o titta på hockeymatchen mellan Timrå-Östersund i helgen. Z-hallen är det o jag återkommer om tiden.
Snart åker vi till Uppsala. Berith o Sara Jakobsson åker med oss.

CHRYSLER

Kan du som har lämnat kommentar söka på blocket