tisdag, juli 14, 2009

Berith är utskriven fr sjukhuset

Bara så ni vet. Inget alarmerande och EKG:t visade inget onormalt heller.

Åsk- och eldprov

Jag undrar hur många eldprov jag ska genomgå här i livet?? Tar de aldrig slut någon gång?? Alldeles nyss te x gick åskan och regnet öste ner. Och tror ni att Kurt fanns till hands när jag som mest behövde. Han och bilen var puts väck - inte en bil fanns på gården heller. Skrotbilarna bakom lagårn förstås men jag har inbillat mig att de inte är lika säkra när åskan går - trasiga fönster m m. Jag fick leta mig en säker plats inne i huset men det är inte lätt för det finns eluttag över allt. Längst in i hörnan mellan toaletten o klädrummet klämde jag ner mig. Och bredvid mig låg Doris och sov. När vi bodde i Brunflo var det klädkammaren som blev tillflyktsplats när det åskade. Kom ihåg att jag messade Linus och berättade att jag satt där - och mitt uppe i oroligheten måste jag ju skratta lite för mig själv. Och det är väl en himla tur att jag gör det, annars vet jag inte.
Nej, nu är det nya bud som gäller. I gårdagens tidning stod att man ska hålla sig inomhus när åskan går. Säkrare än i bilen alltså!!!??? Ja, vad ska man tro på egentligen?? Motsägelsefullt är det. Förstår ni hur jobbigt det är??

Nu är det tomt o lite ödsligt på Berget

Efter några intensiva dagar, då Berget liknat en liten campingplats, är det nu bara "gammfolke" kvar. (Jo då Kurt, du är också gammal)! Ingen idé att protestera.

Ett hjärtligt TACK till Gunnar o Ingegärd som utan att knorra upplät Berget till så många. Att vi kunde sitta i lusthuset och de som inte fick plats där kunde värma sig i brasan som Gunnar fixat. TACK Anders för utmärkt komp på gitarren när vi andra sjöng så det ekade vida omkring.

Det har verkligen varit härliga dagar. Urnsättningen av pappa blev värdig och fin och att det var så många som kunde vara med och ta ett sista farväl.

Benkes 49,5-årsfest blev ju också så otroligt bra trots floder av svett och många tårar! TACK SÅ MYCKET för den min lillebror! Du kommer snart ifatt mig - åldersmässigt vill säga! Och jag håller med dig om att du har de bästa syskonen som finns!

Så har vi haft lilla solstrålen Charlie här. Hon har underhållit oss alla med sitt glada skratt och snack. Synd bara att man inte riktigt förstod va hon sa. Ahjja (farfar på samiska), var nog det ord som inte gick att ta miste på.

Det som är så ledsamt är att Berith inte mår så bra och hon fick på sönd em åka ambulans till sjukhuset igen. Nu övervakar de henne med att ha EKG kopplat hela tiden för att se hur det ser ut när hon får sina kramper och det känns tungt att andas. Förståeligt att hon blir orolig och rädd. Ev kommer hon hem idag.

Nu väntar lite semester igen. Jag o Kåre åker söderut (på fred) och det gör också Gunnar o Ingegärd (på tors).

Fortsatt trevlig sommar hälsar jag till alla nära och kära. Var rädda om er!!

HAR DEN ÄRAN IDAG....,

...har den äran idag. Grattis älskade Mia! Har den äran idag!! Vi skickar en stor bukett Bringåsenblommor - rödklöver, blåklockor och prästkragar. Ha en riktigt bra födelsedag kramar och hälsar mamma och Kåre.

PS Glömde gratta Patrik igår. Har den äran i efterskott!