söndag, april 13, 2008

Mitt nya liv som kyrkvärd och....

...byombud har börjat nu! Ingegärd kom in på em och visade evangelitexterna vi skulle läsa på dagens högmässa. Ja visst tusan, man ska stå längst där framme, vänd mot församlingen. Jag hade inte tänkt på det så jag blev lite överraskad. Skulle jag verkligen våga göra det? Och första gången också! Nu löste vi det med att gå fram båda två och läsa varsin text och då kändes det bättre.
Och en annan viktig sak kom upp -betoningen av "Herre gud" i en text. Det är svårt att betona rätt när man vant sig med att säga det lite slarvigt. Ja ni vet. Tänkte på det men tamme sjutton blev det inte fel i alla fall. Men Håkan - prästen - sa efteråt: jag skrattade inte, och det fick jag ju vara tacksam över ha, ha.
Upptäckte att jag behöver investera i en ny svart kjol också. Den jag har är inte använd på 5 år, tror jag, så den satt lite tajt kan man säga. Satte på mig mina svarta spetsknästrumpor - man måste väl få vara lite flärdfull i kyrkan också??

Mitt första uppdrag som byombud i Bygdegårdsföreningen blir att dela ut ett blad, som berättar om programmet på valborgsmässoaftonen. Delas ut i byns alla postlådor.
Så det blir säkert ingen lugn pensionärstillvaro för mig är jag rädd! Natti, natti.

Stackars Helén!

Hej Monica!
Det lär ju vara väldiga plågor när det gäller gallan. Trodde inte att man kan få besvär från den när man är så ung. Tur att det finns hjälp att få även om det inte är kul att sitta på akuten. Vilken tur att du finns för Helén o Kurre!

Just nu sitter jag och kollar på Gunnar o Kåre som håller på att sätta upp den sista krönlisten under köksskåpen vid diskbänken. Men de ser lite bekymrade ut för den sista listen verkar ha "slagit sig" , så det vill sig inte riktigt. Det är klart vid den andra arbetsbänken och det blev så snyggt med kaklet och listerna. Bra jobbat mina gubbar!
Mitt nästa projekt är att få någon som sågar av min hängare (för paradhanddukar) - den är för bred i nuläget - så jag kan använda mina fina handdukar som jag fått.

I morse fick jag min goda vaniljkrämsbulle till kaffet, och gissa om jag mumsade! Och som ni förstår, behövs det inte mycket för att jag ska bli glad.

Ikväll ska jag följa med Ingegärd till kyrkan och prya som kyrkvärd. Får se sen om det är något uppdrag jag kan ta på mig. Det är ju rofyllt att gå till kyrkan.

Men det bästa av allt - det snöar inte nu! PS Nu sitter den sista listen där!

A-B

Godmorgon!!

Nu har det passerat en ny händelserik dag i mitt liv.
Nog har man hört att man får "överaskningar" då och då....
Å denna gången tillbringa vi halva dan + halva natten på
akuten i gbg.
Inte va det nån "kött-bit" denna gång, utan en galla som spöka.
Å de va inte Kurt som råka illa ut heller, utan min dotter Helén.
Så nu ligger hon inne med dropp, å smärtlindring.
Önskar alla en Bra dag, själv åker jag till sjukhuset å hälsar på Helén.
KRAM Monika.....