tisdag, augusti 24, 2010

Maskiner och jord





I Storvik

Hej allihopa!
Jag har precis börjat på västerbergs folkhögskola och bott mina två första nätter på indernatet här i Storvik (Strandviken).

Jag gillar mitt rum, som är i ett nyrenoverat hus och har eget badrum och dusch.
Det är nya möbler och en lagom mjuk säng, (jag har hört andra klaga över för hårda eller för mjuka sängar).

Det finns 12 rum i mitt hus (som heter ängen) och som delar på ett kök. jag har träffat de 3 som jag bor granne med varav två går samma kurs som jag. Tjejen jag bor vägg i vägg med har två fönster och en balkong (lite extra tur med rumsfördelningen).

Kursen jag läser heter "Mot ett proffetionellet författarskap" och är en skrivarkurs som handlar mycket om att tänka som en författare och att lära sig att ta kritik mot sina texter utan att ta det personligt. Det finns också en fortsättningskurs på distans och halvfart som heter "Skriv klart din roman".
Vi är 14 elever och det är två lärare som delar på undervisningen.
Det går många olika människor på skolan och jag försöker att hålla alla mina fördomar tillbaka. Jag tyckte inte att wargen var speciellt snobbig men nu efteråt skyller jag det endå på det. Jag är inte van att se så många udda människor med hattar, snaggat hår och fula kläder. De flesta som går på skolan går allmänkurs för att klara kurser de fick IG på i gymnasiet. men det finns också äldre vuxna och andra mer lika mig. jag har dock inte träffat någon annan teknikare än och är kanske den enda med en miniräknare man kan spela super mario på i rummet.

Igår kändes som en bra start då jag umgicks med några i klassen hela dagen, dödstrött efterråt. det största vi har gemensamt (förrutom att skriva) är att vi alla gillar the.

Skolan börjar lite långsamt den här veckan och då det är mycket nytt och förberedande saker. det kändes konstigt att få en ny inligg till fist class och märka att min gamla är borta (Har haft den sedan jag gick i fyran).
Imorgon är det friluftsdag, vilket jag inte kan vara med på då det innebär att promenera 6km. mitt infammerade ben är inte bra ännu. bättre än förrut men om jag inte vilar det får jag riktigt ont igen, vilket jag märkt de senaste dagarna. Jag får istället sitta på mitt rum, tycka synd om mig själv och längta hem (Man får ju mycket mer hemlängtan när man är ensam och inte har någon man känner i närheten). Att slippa skolan är inte alls lika kul när man inte har något annat att göra eller någon annan att vara med.
Nästa vecka är det friluftsdag igen men jag har anmält mig för att paddla kanot så att jag kan vara med på den.

Längtar tills nästa helg och försöker komma ihåg att alla andra ändå inte är hemma förrän då, så jag missar ju ingenting genom att vara här :)
Kraaaaam! Lisa