fredag, januari 25, 2008

Rättelse/Lets dance


Måste göra en rättelse angående dansband på 60-talet. Den engelska orkestern jag menade var "Ken Levy and The Phantoms".

Vilket band ! De kom att bli helgonförklarade av många "twanginguitarlovers "i början av 1960-talet. Och de röjde på sitt stillsamma sätt och med lokala mått i Värmland och i Jämtland och blev gudabenådade hålligångare. Ett litet Shadowsinspireratband från England som kom att slå sig ned i Sverige. Faktum var att de gjorde Chuck Berrylåtar med den äran till och med lite före Rolling Stones.
Deras trummis blev sedemera trummis i Sven-Ingvars men jag har glömt bort vad han hette. Lyssna gärna på dom, jag tror att man kan hitta deras skivor på nätet.
KEN LEVY AND THE PHANTOMS! Outstanding! Kjellåek

Bilder...

När Therese föddes för fem år sedan (om 14 dagar) så var det inte så vanligt med mobilkamera och mms medelanden, därför kom bilderna på henne ut först efter ett dygn. Men jag har svårt att tro på att inte Anton eller Karin har det idag (i 2008), och att dom inte har skickat något mms...(?!).

Men, men. Det är väll inget annat att göra än att snällt fortsätta vänta i spänning tills farmor och farfar har besökt BB imorgon :)

Lets Dance

Har nu tittat på Lets dance sen det började för nån vecka sen. Blir man imponerad? Nä, då skulle TV ha varit på Tengens i Ås på 60-talet och sett när en annan svingade sina lurviga.
Man hade ju konto på Iwans kläder på Prästgatan och kunde stalja upp sig inför dansen med tajta svarta skidbyxor i elasta, med två oranga revärer på sidorna + näbbkängor. Man jobbade ju stenhårt för att bli uppbjuden på damernas tjuv och blev man "tjuvad" av fler än den som bjöd upp så var man ju i sjunde himlen. Sen fick man ju chansen att bjuda nån på fika i pausen på kaféet och som Grand Finale bjuda upp till "Twilight Time" på kvällens sista dans. Helst skulle det vara Streaplers eller Sven-Ingvars som spelade men det gick också bra med Roland Cedermarks orkester. Glös-Allan med Svett-Ecke va inte heller så dumma! Kommer även ihåg den första engelska orkestern som kom till Jämtland och som var jättebra, jag tror att dom hette "Moonligthers med Larry Moon". Dom kunda man åka hur många mil som helst för bara för att få se dom och få dansa till dom. På onsdagarna eller söndagarna när man va på Tengens och låg i lumpen så blev det lite svårskött när man skulle vara på luckan senast klockan 24:00, då fick man planka in på A4:a och det gick för det mesta bra men ibland åkte man fast å då fick man några dagar i finkan men det va de värt!
Nu håller vi tummarna för Ako och som tur e så slipper vi den dopade Kaisa Varis i VM-spåren!
Kjellåke

Farmor Ami har ordet

Jag har fortfarande inte fått ngt kort på underverket, men vi kan nog ta ett i morgon då
vi förhoppningsvis kan ta ett själva- Föräldrarna har inte tagit ngt ännu. Återkommer
i morgon kväll. Ami

Nu har den erfarne farfadern ordet- kul att det blev en tjej till i samlingen, de e ju inte så dumt med tjejer! Men det är ju toppen med killar också! Jag tror nog också att det blir en denimkjol nu + en knutblus. Tack för alla hälsningar, ni är toppen! Vi förmedlar dessa vidare till det nya föräldraparet. Kramar från Farfar Kjellåke

Bra förslag

En demonkjol hade varit jätte roligt!

Ny artickel

antagligen kommer demin med en demonkjol snart.

Namnförslag

Som ,enligt mitt tycke, favoritfarbror anser jagmig ha rätt att namnge underverket. I allafall komma med förslag. Arin Demon Ammi Olsson tycker jag skulle passa. Är det nån som tror att det finns bättre alt?
Äntligen får vi gratulera bonusmormor till att ha blivit en biologmormor, kram Ammi, som du märkt har du väckt uppmärksamhet här på bloggen med din hemlighetsfullhet, hoppas du fortsätter att varje dag förmedla oss hemligheter. Bilder? Min superbloggande dotter brukar efterlysa bilder och jag måste efterlysa det samma. Klockan är nu 20:00 och ennu ingen bild på bloggen, skärpning farmor, delameddig, låtossse.

Vestby stämmer in i gratulationerna

Stort grattis till Anton & Karin (och deras familjer). Det är verkligen jätte kul att släkten har fått en ny medlem.
- Dessutom en vattuman ;)

Therese med familj önskar sin nya tremänning hjärtligt välkommen till välden.

Ps. Vi längtar efter att få se kort! Ds.

Svar på namnförslag

Jag trodde Gunnar skulle ge namnförslag men jag tror att namnet redan är
klart. Det har varit Charlie hela tiden om det blev en flicka. Men man kan ju
aldrig vara säker förstås.

En liten miss fick farmor att kommentera innan inlägget var klart ber om urs. OSON

SPÅTANTEN HADE RÄTT

GRATTIS ANTON OCH KARIN
Tänk att en nål som hänger i ett hårstrå kan tala om könet på ens barn.
Anton tror du på mig nu?
Pussar och kramar till er alla, tösen, mamma, pappa, farmor, farfar och farbröder.

Hurra hurra hurra...

.. för att det finns en söt flicka till på jorden nu.. :O)

Grattis Anton och Karin och all lycka i världen med er lilla tös..

Stora kramar fr oss i Örebro

GIGANTISKT GRATTIS

till Mor å Far, FARMOR å Farfar.Och hjärtligt VÄLKOMMEN till världen ska unga fröken vara ! Stor kram ifrån alla vi på Önevägen å Snorres väg (Marcus).

Stort Grattis från alla på Berget!

Tänk så fantastiskt att en ny liten människa kar kommit till världen. Vi är så glada och hoppas vi får se henne snart, och hennes föräldrar!

Appropå barn. Det är något jag länge tänkt dela med mig här på bloggen.

Jag är så glad och stolt över mina barn som är trevliga och fina människor och dessutom pluggar så bra.

  • Grattis till Emma som kommit så långt i sin utbildning och klarade de jobbiga tentorna i julas. Nästa år tar du examen!
  • Anders klarar också sina studier och läser något som jag inte alls begriper, men det gör ju han som tur är.
  • Lisa som nu gått en termin på gymnasiet och läser svåra ämnen och det går jättebra trots långa dagar.
  • Anna som pluggar och jobbar, på jobb och i stall, och tar hand om sin familj och gympar på Friskis och bloggar och alltid är på bra humör och verkar så lugn. Du är fantastisk!
Alla gör det så bra så det är inte klokt!

Fel hon är fårstås 49 cm lång. puss

LYCKA

HEJ
NU ÄNTLIGEN SKICKADE ANTON SMS. DET KOM EN LITEN FLICKA SOM ÄR 40 CM LÅNG OCH VÄGER 3150 GR. HON LIGGER I KUVÖS FÖR ATT FÅ UT ALLT FOSTERVATTEN MEN MÅR BRA.
JAG ÄR FARMOR................UNDERBART

I väntans tider

Karin o Anton ska ju få sitt lilla barn idag och det vet säkert de flesta om. Jag pratade med Ami för en halvtimma sedan kl 12.15 men då hade hon inte hört något. Karin skulle köras upp på operation kl 10.30 (kejsarsnitt skulle det bli) och det tar säkert någon timme innan det är klart. Ami lovade att skicka ett kollektivt sms till oss alla så fort hon vet.
Hej så länge