fredag, juli 02, 2010

läget i Turkiet

Hallå! Nu har jag varit här i tre dagar och kan bekräfta att det är helt okej. Lagom varmt i luften och i vattnet. Idag lånade vi grannhotellets pool för avsvalkning. Det är skönt att ha alternativ till saltvattnet.


Än så länge verkar solskyddet fungera som annonserat och hyn börjar få en något brunare nyans.

Igår åt jag en av de godaste måltiderna jag någonsin ätit. Det var en av restarungerna vid hamnen som hade Kalifornisk stek som specialitet. En 200g nött med två såser. Förmodligen går vi dit och äter samma igen, fast inte idag.

Nu när AC är på och balkongdörren stängd så hörs inte böneropen lika mycket på morgonen men av och till under dagen får man höra någon slags sång från spräckliga högtalare.

Såg inte Holland - Brasilien matchen men det hördes ner från gatan att det gick bra för Nederländerna, de utgör en stor del av turistskaran fast Skandinaver är i majoritet. De flesta servitörer (har inte sett en servitris) har ett antal ord dom kan på svenska.

Nu har solen gått ner (kl7 lokaltid) och ska vi snart ut på stan för att äta mat och kanske se på fotboll, vi har frågat efter en karaoke-bar får se om vi hittar dit idag eller senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar