onsdag, oktober 13, 2010

Afrika resan är planerad och klar!

Det är lite trixigt att få ihop en Afrika-resa men det blir ungefär halva priset mot att köpa en chartrad resa så det var värt det. Lite kul har det ju också varit att planera ;-) Så här ser planen ut:

Efter jul i Jämtland åker vi direkt från Frösön dagen före nyårsafton på eftermiddagen. Det blir byte av plan i stockholm och 20.00 går flyget till Afrika. På morgonen byter vi plan i Addis Ababa och anländer i Dar-es-salaam (Tanzania) mitt på dagen på nyårsafton.
Vi firar nyår på ett hotell i Dar och på nyårsdagen hämtas vi av safari-företaget som ska ta oss ca 17 mil in i landet till Mikumi nationalpark. Vi ska vara på safari 4 dagar (3 nätter) med egen bil och guide. I övrigt så är det en budget safari (http://www.mikumibushcamp.com) och inte alls särskiljt lyxigt eftersom safari i sig är så dyrt, men det kommer säkert bli bra ändå! Det ska bli jättekul att få uppleva Afrikas fantastiska djur med Sebastian och Thomas!
4 januari skjutsas vi tillbaka till hotellet i Dar där vi spenderar en natt. Dagen därpå åker vi ut till Zanzibar där vi har bokat in oss i Oman-sviten på hotell på öns norra del (http://www.kendwarocks.com/). Vi kommer att bo där 8 nätter. Sedan blir det en natt igen i Dar innan Thomas och Sebastian åker hem den 14/1.
Då kommer jag sammanstråla med mina kurskamrater och åka på nästa safari-tur (2 veckor!!!) som den här gången kommer att vara på arbetstid :-)))
Planen för de två veckorna har jag inte fått än, men det kommer säkert bli spännande. Vi åker hem 28/1 på kvällen -så jag kommer att vara hemma igen 29/1. Det ska bli härligt att få vara i Afrika en hel månad!
Till er som inte upplevt Afrika, ta chansen när ni kan -det är verkligen fantastiskt!

1 kommentar:

  1. Det låter som en spännande resa med familjen.Sen måste det vara så himla roligt att få jobba på en annan plats än den " gamla vanliga".Kram Maria

    SvaraRadera